7 december 2017

WIJN

Een mooie wijn voor de juiste prijs. Dat is waar wij in geloven. En daarvoor reizen we graag wat verder weg. Wij hebben grote liefde voor rode en witte wijnen uit de Bourgogne, maar  ook onze wijnen uit Spanje, Italië, Duitsland, Oostenrijk, Californië en Zuid-Afrika zijn meer dan het proberen waard. Ook voor een mooie mousserende wijn bij het aperitief of op tafel – champagne, cava en prosecco – bent u welkom.

Een goede fles wijn heeft u bij ons vanaf €5,50, maar ook voor meer exclusieve wijnen bent u bij ons aan het juiste adres. Wij hebben meer dan 150 verschillende wijnen in huis. Vraag vooral naar ons assortiment. U mag bij ons altijd vragen om een wijn te proeven.

AANBIEDING: bij elke doos wijn ontvangt u 1 fles gratis! Dit geldt voor alle flessen wijnen met een prijs tot €30. Daarboven geldt 10% korting per doos.

Een kleine greep uit ons wijn- en champagne assortiment:

Domaine Chanson (Bourgogne)
Van Domaine Chanson hebben we rode en witte wijnen in huis. Een wijn waar je echt even bij stilstaat. Ons aanbod varieert van een eenvoudige Bourgogne en Pinot Noir tot meer exclusieve wijnen zoals de Corton-Charlemagne en de Criot-Batard-Montrachet.

Domaine Chanson (1750) kocht in 2007 een aantal exceptionele wijngaarden in het hart van de Bourgogne: de Côte de Beaune. De thuisbasis Beaune Bastion werd grondig gerenoveerd en er werd een nieuw pershuis gebouwd. Het bedrijf bezit 45 hectare wijngaarden, allen met de Premier Cru en Grand Cru status.

De Côte de Beaune bestaat o.a. uit de dorpen Santenay, Chassagne-Montracchet, Puligny-Montrachet, Pernand-Vergelesses, Beaune, Savigny-les-Beane en Corton.

Champagne Marcoult
Een heerlijke en betaalbare champagne. Deze doet het altijd goed op feestelijke gelegenheden. Wij drinken deze champagne altijd graag met vrienden en familie.

Het landgoed van de familie Marcoult werd in 1967 opgericht door de vader van Francis: Michel Marcoult. Al drie generaties lang plukt de familie Marcoult zelf elke druif en houdt de traditie zo in ere.

Champagne Bollinger
Een bijzondere fles champagne. Bovendien favoriet van James Bond, dus dat is niet de minste. We hebben twee soorten Bollinger champagne in huis, de Brut en de Rosé.

Het Bollinger-huis maakt champagne sinds 1829. Hun verhaal begint met een aristocraat en twee wijnliefhebbers. Het resultaat was een champagne huis dat eeuwenlang zou blijven bestaan. Bollinger is een van de weinige huizen die de meerderheid van hun druiven zelf verbouwen en produceren voor hun champagnes.

Domaine Paul Mas
Van Domaine Paul Mas hebben we rode en witten wijnen in huis. Dit is wat ons betreft betaalbare klasse. Het aanbod varieert van een gunstig geprijsde Paul Mas tot de meer exclusieve Vignes de Nicolle en de Grand Reserve.

Domaine Paul Mas is opgericht in 2000 en omvat 17 hectare familiegrond. De wijngaarden liggen dichtbij de Middellandse Zee waardoor de druiven hun extra dimensie meekrijgen van de Mistral en de Tramontana. Het huis is met name gevestigd in de Languedoc.

 

©2024 Ome Piet
Privacy PolicyZoek op onze website: