7 december 2017

WINKEL

In onze winkel Ome Piet Wijn & Zo vindt u mooie wijnen, koffie en thee van Simon Lévelt, sigaren van onder meer Hajenius, Oud Kampen en Olifant, (Franse) kazen en andere delicatessen.

Koffie & thee
Kwaliteit staat bij ons voorop. Wij hebben dus niet zomaar een koffie of thee in huis. Versgebrande koffie en thee bestellen wij bij Simon Lévelt.  Zij staan garant voor kwaliteit. Dat kunnen zij, omdat zij het gehele proces van inkopen, melangeren, keuren, produceren en verpakken in eigen beheer houden. Zijn doen dat al meer dan 200 jaar, vakmanschap dus. Bovendien hebben zij zorg voor mens en milieu voorop. Wist u bijvoorbeeld dat ze niet alleen koffie en thee laten verbouwen maar soms ook scholen?

Wilt u meer weten over Simon Lévelt? Lees hier verder…

Sigaren
Ome Piet de Ruyter rookte zelf alleen de beste sigaren. Logisch dat wij alleen de beste sigarenmerken in huis hebben. Naast Nederlandse sigaren van bekende merken zoals Hajenius, Oud Kampen en Olifant verkopen we ook buitenlandse merken zoals CAO, Don Tomas, Macanudo en La Estrella. Wij bewaren de kwaliteitssigaren in een speciale humidor. Daar blijven ze in perfecte conditie.

Hoe rookt u een sigaar? Met aandacht. Steek de sigaar aan met een cederhoutje, gasaansteker of lucifer. Houd de sigaar boven de vlam en nooit in de vlam en draai hem langzaam rond. Tenslotte blaast u even zachtjes in het vuureind om het vuur mooi te verdelen, zodat “scheefbranden” wordt voorkomen. Het aroma van een sigaar komt het beste tot zijn recht als u hem niet te snel rookt. En last but not least: het uitdrukken van een sigaar is geen passend saluut voor het genoten genoegen.

Kazen en delicatessen
Bij’ joie de vivre’ en mooie wijnen horen wat ons betreft ook lekkere kazen. Geen gewone kazen, maar bijzondere verse kazen uit Frankrijk, Nederland en Engeland. Wij zijn heel blij dat wij een klein deel van het assortiment van Bourgondisch Lifestyle uit Beverwijk mogen aanbieden. Hun trots is onze trots.

De kazen van Bourgondisch Lifestyle worden rechtstreeks bij de boer ingekocht. Ze worden met veel liefde gerijpt, geaffineerd in fort Zuidwijkermeer door een zeer kundige en sympathieke maître fromager: René Koelman. Dat maakt dat Franse kaasje pas echt bijzonder.

©2021 Ome Piet
Privacy PolicyZoek op onze website: